Deelnemerinfo

Waar
Het NK wordt gereden op zaterdag 13 oktober in Deltapark Neeltje Jans (Zeeland). Het kampioenschap start om 20.00 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren incl. huldiging. De renners/rensters rijden op hun eigen fiets, zonder achterwiel. De fiets wordt gemonteerd in een Tacx Neo waar al een 10 speed cassette op zit. Een 11 speed fiets kan daar ook op, want er hoeft niet geschakeld te worden. Wel is het belangrijk dat de ketting redelijk nieuw en schoon is, zo ook de fiets.

Wie kan er deelnemen?
Deelnemen kan alleen met renners die een Nederlands paspoort bezitten en beschikken over de Nederlandse nationaliteit.
Er zijn in totaal maximaal 24 deelnemers aan het NK Wattmeister. 12 mannen en 12 vrouwen bestaande uit;

Mannen:
Top 5 van de Topcompetitie Wattmeister 2018 (schuift niet door bij absentie)
5 World Tour en/of Pro-continentale renners op accreditatie
2 renners na kwalificatie

Vrouwen:
10 profrensters op accreditatie
2 rensters na kwalificatie

Kwalificaties
Iedere elite/belofte met een KNWU licentie (m/v) kan zich opgeven voor een kwalificatieronde die plaatsvindt op de volgende datum en tijdstip:

woensdag 03-10-2018 om 15:00 uur

De beste renner/renster zal een finale plek verdienen.

Kwalificaties vinden plaats in de Velodrome Amsterdam, onder begeleiding van Robic. Het adres van de Velodrome vind je HIER.

Aanmelden kan via info@wattmeister.com

Begeleiding
Iedere renner moet tenminste 1 begeleider bij zich hebben die hem ondersteunt bij het start moment dat nauw luistert. Dit zal gerepeteerd worden zodat iedereen enigszins gelijk begint. Begeleiders mogen vervolgens niet meer bij de renner blijven maar dienen achter de dranghekken plaats te nemen. Het – door de deelnemers – aannemen van voeding, bidons, icepacks, etc. is ten tijden van de wedstrijd verboden.

Bevoorrading
De renner dient zelf voor voldoende voeding en drinken te zorgen en mag niet bevoorraad worden tijdens de rit.

Op tijd
De renners worden geacht 1,5 uur voor de start aanwezig te zijn om alles technisch op orde te brengen. Dit geldt ook voor de kwalificaties.

Pech
Als er tijdens de finale om wat voor reden dan ook een technisch mankement ontstaat, dan beschouwen we dat als pech en is er geen mogelijkheid tot herkansing. Bij de kwalificatie is die mogelijkheid er wel indien er nog ruimte in de agenda is op de beschikbare data en tijdstippen.

Parkeren
Parkeren is gratis op het terrein van Deltapark Neeltje Jans