Veel profrenners op het eerste NK Wattmeister

Zaterdag staat het eerste Nederlands Kampioenschap Wattmeister op het programma. De eerste editie kan rekenen op een sterk deelnemersveld. Twee renners uit de WorldTour, vier pro-continentale renners, twee continentale renners en twee clubrenners weten zaterdag de weg naar Neeltje Jans te vinden. Team LottoNL-Jumbo stuurt twee ervaren mannen naar het NK Wattmeister. Jos van Emden en Bram Tankink vinden dat hun seizoen nog niet lang genoeg duurt en gaan op de Tacx Neo nog een keer de strijd aan. Voor Bram Tankink is het zelfs een van de laatste keren dat hij in het zwart-geel van LottoNL-Jumbo te zien is.

Bram Tankink – LottoNL Jumbo

Jos van Emden – LottoNL Jumbo

Lotto Soudal Ook de Belgische Lotto kan niet achterblijven. Daarom stuurt Lotto – Soudal een sterke renner naar de Neeltje Jans. Moreno Hofland gaat de strijd aan op de Tacx Neo:

Moreno Hofland – Lotto Soudal

Roompot – Nederlandse Loterij Ook het Nederlandse pro-continentale Roompot – Nederlandse Loterij stuurt een aantal sterke mannen naar de titelstrijd. Op steenworp afstand van een Roompot vakantiepark gaan Elmar Reinders, Taco van der Hoorn, Martijn Budding en Brian van Goethem er alles aan doen om de Nederlands kampioen Wattmeister te worden.

Elmar Reinders – Roompot Nederlandse Loterij

Martijn Budding – Roompot Nederlandse Loterij

Taco van der Hoorn – Roompot Nederlandse Loterij

Jesper Asselman – Roompot Nederlandse Loterij

BEAT Cycling Club BEAT Cycling Club stuurt twee mannen met ervaring naar het kampioenschap. Zowel Piotr Havik en Daniel Abraham hebben het rode shirt van de Wattmeister in de Topcompetitie wel eens gedragen. Piotr Havik was in 2017 zelfs de Wattmeister en hoopt nu weer een gooi te doen naar deze prestigieuze titel. Ook Daniel Abraham gooide dit jaar hogen ogen tijdens de Wattmeister. Daarnaast is Daniel Arbaham Paralympisch kampioen en meervoudig wereldkampioen.

Piotr Havik – BEAT Cycling Club

Daniel Abraham – BEAT Cycling Club

Clubrenners met kansen Twee clubrenners doen mee met de eerste editie van het Nederlands kampioenschap Wattmeister. En niet zomaar twee clubrenners. Kenny Nijssen trapte dit jaar 6,29 watt per kilogram lichaamsgewicht en bekroonde zich tot Wattmeister 2018. Eloy Raas komt uit de buurt van Neeltje Jans. De Zeeuw rijdt voor Theo Middelkamp en kwalificeerde zich afgelopen week voor het NK. Kenny Nijssen rijdt in het shirt van Katuscha Alpecin. De renner van UWTC de Volharding heeft als Wattmeister 2018 een stagecontract in de wacht gesleept.

Kenny Nijssen – Wattmeister 2018

Eloy Raas – Qualifier